05.04.2017

Prohlášení pořadatelů festivalu Cultural Reggae Vibez 2017 v Hořicích ke kampani na HitHit.cz a k podpoře od Vodafone

Zdravíme všechny příznivce festivalu Cultural Reggae Vibez v Hořicích.

Důvod, proč vydáváme toto prohlášení, je především reakce na negativní ohlasy na naší kampaň na HitHit.cz a na podporu od nadace Vodafone Vpohybu.

Je to již šestnáct let, kdy jsme dali dohromady tuto akci. Z počátku to byl jednodenní večírek, který se rozrostl na festival třídenního charakteru a dostala se do povědomí široké veřejnosti i za hranicemi této země. Na festivale se za ta dlouhá léta vystřídali interpreti z více jak třiceti zemí světa a obohatili tak hudební scénu v České republice. Zároveň svou jedinečnou atmosférou v zalesněném vytěženém pískovcovém lomu U sv. Josefa vytváří nádhernou přehlídku hudebníků, výtvarníků a pozitivní energie. Ale samozřejmě, jak to v tomto světě chodí, nic není zadarmo. A vzhledem k tomu, že poslední ročníky, i když byly parádní, se přes veškerou naši snahu začínají dostávat do minusových hodnot, musíme a chceme reagovat.  Proč chceme reagovat?

My členové pořádajícího spolku jsme obyčejní lidé, kteří mají rádi kulturu a chtějí pro ni něco dělat z radosti se setkávat a předávat pozitivní pocity dál a dál. Vždy se všichni vzdáváme nároku na honorář, a to s dobrým pocitem, že jsme zase obohatili spoustu lidí o pozitivní vibrace a sešli se v hojném počtu. Přesto ani to nestačí k tomu, abychom festivalový rozpočet udrželi nad nulou. Věřte, že nás po celoročním úsilí hodně mrzí, když musíme přemýšlet dokonce nad tím, zda budeme nebo nebudeme muset akci doplácet z našich kapes.

A protože nechceme propadnout do sféry dluhů a problémům s tím spojených, a protože si myslíme, že zachování tohoto jedinečného festivalu není jen v našem zájmu,  uspořádali jsme kampaň na podporu a zachování této akce. Tato kampaň a podpora od Vodafone nám pomůže zvednout se ze dna a odrazit se k dalším ročníkům. Ovšem stále v tom stylu, jak festival znáte. Jediné co chceme změnit je, abyste se na průběhu podíleli více i vy.

Pokud dopadne kampaň na HitHit.cz, Nadace Vodafone nám částku ještě zdvojnásobí a nechce za to prakticky nic. Žádné reklamní stánky ani žádné masírování našich návštěvníků jinou formou reklamy a propagace. Nám i jim jde o, pokud to tak můžeme nazvat, DOBROU VĚC!

Prosím pochopte tedy naše počínání a pomozte nám udržet tuto akci.

Trochu neradi píšeme: Jelikož jsme jenom lidi, mohlo by se stát,  že jednou tato unikátní akce (alespoň co do stylu, atmosféry a programu) prostě skončí, a nezbyde po ní nic než prázdný lom. Ale my se nechceme vzdávat a přidávat se k již zaniklým festivalům, které jsme měli tak rádi! Toto je naše cesta a chceme, abyste šli s námi po ní a nepolevovali. Kampaň na HitHit.cz a podpora od nadace Vodafone Vpohybu nám může pomoci zachovat a udržet právě ten ráz naší akce, kterou máte tak rádi.

Prosíme tedy: Podpoř svůj festival a pomoz nám ho zachovat!

Mír a lásku vám

Váš tvůrce kultury spolek Prove z Hořic